Jun 5, 2022, 1:52 AM

Обръщение 

  Poetry
360 1 3

И запя морето с глас вълшебен 
с многогласието злачно на вълнѝте,
галещи брега - с любов захлѐбен,
с ласки, ласките им сгрял до ненасита!

 

И запя морето с глас гръмо̀вен
като смях от бездните глъбѝнни,
по̀ривен и у̀стремночуто̀вен,
за да са вълни и бряг единни!

 

И запя морето с глас Възкрѐсен, 
и по детски доверчив и чист,
към заветното небе понесен 
и към на Отец Света̀та вис! 

 

И сърце запя опиянено,
и заблъска песенноблажено!
И запяха всички сетива,
и вълни, и бряг, и синева! 

 

И се слънцето на песента дивѝ,
и лъчите му треперят от вълнение,
и света стреми се да ощастливи,
и прехласнато съгрява с умиление!

 

И пространството и времето - озадачени 
как пленява чудодейно песента вселени,
как прегръща ги по майчински кърмилно
и със звуци нежни кърми ги обилно!

 

Нека тази песен благославя,
озарява, омиротворява!
Нека с обич тя обогатява 
до безкрай и обич възцарява!

© Стоян Минев All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

21 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Успех, Стояне!
  • Благодаря, pastirkanaswetulki (Мария Панайотова), за впечатлението!
    При все че се повтарям, ще споделя една рима, помещаваща се в сайта:

    животът нека
    бъде стих - а не от стих
    живот да правим

    Още веднъж - БЛАГОдаря!
  • Има хармония в света, който си ни нарисувал в произведението си, желание за възкресяване у нас на всичко добро, за да погледнем с усмивка и с надежда в бъдното на живота си. Поздрав от мен!
Random works
: ??:??