Jun 9, 2007, 8:54 PM

ОБЯСНИТЕЛНО 

  Poetry
547 0 7

 ОБЯСНИТЕЛНО

 

            (нееретично)

 

                        „Морякът, морякът, затуй е моряк,

                        защото си има любима и бряг…”

 

 

 

Аз искам котва да съм, котва… проста,

да ме изхвърлиш в развихрени вълни.

Коралово дъно с дъх да докосна.

Да чувствам под него как адът пламти.

 

Брегът ще ти бъда във бурна вода,

не пожелавам въже да се скъса!

Където ме хвърлиш, там ще се спра.

И там ще те чакам, макар и до късно.

 

……………………………………………..

 

Свивай, моряко щастлив, такелажа

и шхуната си в плиткото поспри.

Навън по-скоро изритай багажа.

Утеха във пристана тих намери!

 

Нима за лагер сирената зави?

Нима ще сменят вече екипажа?

Моряко, грабвай ме и силно ме хвърли

в дълбоките вълни – където ти покажа!

 

И проста котва да съм… искам…

 

09.06.2007год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??