Aug 2, 2009, 12:15 AM

Оцелял 

  Poetry » Other
340 0 2

Живот, ти ли си жив, или аз мъртъв
в този отчаян, заблуден, разпродажбен свят?
Аз ли съм весел, или ти тъжен
в това небе, сред неугасващите огньове 
на черния ад?

Кажи, живот, кой е по-силен,
аз или ти?
Кой изгуби същността си 
и потъна в море от тъжни, плуващи към отчаяние вълни?

Кажи, живот, кой пусна сърцето си като лодка
в онези студени, отнасящи води,
мислейки си, че ще има спасение,
без да осъзнава, че върви към черния свят,
където няма изгрев, няма слънчеви лъчи.

Кажи, аз ли живях в теб,
или ти живя в мен?
Аз ли бях слънце в нощта ти,
ти ли беше луната в ясния ми ден?
Кой продаде любовта и замени 
невинността с лицемерие?
Кажи, живот, кой уби земята,
без съвест и капка прощение?

Махам се от теб, живот,
знай, доде още живея,
доде и мен не си ме променил.
Махам се, доде с алхохола на алчността
и мен не си ме упоил.
Махам се, доде и мен не си застрелял
с куршуми от злото,
доде не си разбил стената от невинност в сърцето,
доде не си почернил моя бял ангел.
Махам се, живот, 
доде не е спряло да диша в мен доброто.

  Милан Милев
  24.03.2009



© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??