Една жена те чака да си дойдеш
Една жена те търси сред тълпата
Една жена мечтае да ти сготви
Любимия десерт, основно и салата
Тя всяка нощ се буди запъхтяна
Оглежда стаята и празното легло
Не те намира и се сгушва в юргана
Унася се във сън, прошепвайки "дано"
И всеки шум, дочут от коридора
Напомня стъпките от твоите крака
Първо вълнение, а след това умора
Обземат я и тъжно питат "докога"
И всеки ден, щом слънцето залезе
Тя пак се свива в своята обвивка
И не желае, а и няма сили да излезе
И сянка е сега, където бе усмивка
А после някак си животът я превръща
В безчувствено, безизразно създание
Загубена в мечтата ѝ, че се завръщаш
Не ѝ остава даже помен от съзнание
Сега е празна, като кух пашкул
Като някогашен дом на пеперуда
Историята ѝ всеки знае и е чул
Говори се, че вече е напълно луда
* * *
Една жена е уморена да те чака
За теб напомня само пръстен на ръката
Тя все по-рядко вперва поглед в мрака
И все по-рядко се заслушва в тишината...
© Йоанна Борисова All rights reserved.