И в ред от хаоса... И в светлина от мрака...
И като феникс в пепелта...
Материята е бременна с очакване,
Създателят да я дари с душа.
Да я дари с една секунда вечност...
С частицата невидима на Бог...
Или с изгубената ù бого-човечност
в невидимия Хигс Бозон...
Защото може би в адронния колайдер
на Бог светът се е родил.
А той ни е оставил тук да чакаме
материята в духа да се спаси...
© Нина Сименова All rights reserved.