Jul 27, 2021, 11:22 AM  

Очила за зрящи 

  Poetry
208 0 0

Както се казва, заслужих си всичко

от игла до конец, от дола до върха

Разгръщах характер, бях методична

с  различен подтекст и различна следа

Животът предложи ми  щедро

с настроение,  донякъде ведро

ѝзпити всякакви, плюсове трайни,

падане, ставане, минуси славни

От изток на запад, през куп необята

надолу, нагоре,  с близък, с приятел

Тества ме смело, понякога крайно

отправил стрелите си скрито и явно

Флиртува животът поотделно със всеки

Награди раздава, но и отсъжда вовеки

не му  ли хареса нещо в твойта игра

шамар ти стоварва, а как боли от това

Включени по природа  сме всички

Послания праща ни , вибрации лични

За ръката ни води, през кръста ни хваща

от скалите ни хвърля, в жарава ни праща

Правилата са прости…, без правила

Играта Живот няма цел, а крила

Никой не губи, дори не печели

Нямаш забрани, нямаш предели

Няма изход страничен и величествен вход

На земята играеш в играта Живот

Всичко се случва заслужено, лично

Надробил си попара, ще я сърбаш…логично

Както се казва в кюпа сме всички

играчи отявлени, съвършено различни

Насън ли, наяве ли, пробудени, спящи

животът ни дава…очилата за зрящи

 

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??