Погледнах в огледалото...
И видях материя...
Нищо друго!...
Просто материя...
И ми беше чужда...
...
А очите?...
***
Погледът издава много!...
Къде беше този поглед досега?...
Беше чужд...
И той беше чужд!...
...
А очите?...
***
Чий поглед ме гледа?...
Там... отвъд огледалото...
Колко е непознат само!...
...
И очите...
***
Чужда съм си...
Някъде по пътя...
Спря да ме интересува...
...
***
Но...
Кой ли е знаел въобще?...
...
А аз си спомних!...
Спомних си...
...
***
Един поглед ми припомни...
В едно огледало...
...
***
За очите...
....................................................
© Лилия All rights reserved.