Oct 9, 2014, 5:35 PM  

Очите 

  Poetry » Other
509 0 1

oчите винаги са чисти

в очите винаги блести

сладостта на светло утре

което днес ще озари

 

очите никога не лъжат

и не те предават в грях,

очите често се и пълнят

къде със мъка там и смях

 

в очите винаги мъждука

искра игрива или огнен плам,

те към душата са пролука,

към вътрешния светъл храм

 

очите отговарят без да се попитат,

те не крият, не спестяват нищо

очите птици са, но не отлитат

и всичко общо правят лично

 

очите са гори зелени,

със свежи дъбови листа,

или пък са бездни черни -

към най-злокобните недра

 

очите са море пенливо,

но с назъбени скали

и както мечти в провал умират - 

така обречен си и ти

 

за очите давам всичко

и те го взимат без да връщат

а ако мога да избирам

ще умра

но не сълзи да бърша

© Млад мъж All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "От всичко общо правят лично" харесах този израз. Добре е да се гледа в очите, стига да ме ги крият зад черни очила. Поздрав!
Random works
: ??:??