Sep 11, 2011, 9:26 PM

Очите ми, очите ти 

  Poetry » Love
900 0 2

ОЧИТЕ МИ, ОЧИТЕ ТИ…

                                    

Очите ми са черни почернели

от мъката в душата ми,

изгарящите рани от отвъдното

пронизват сетивата ми.

 

Обзема ме терзание за вечното

разтърсващо страдание на грешното.

В сърцето ми бушуват страшни бури

и урагани на безсмъртие.

 

Страстта с горещи длани

поема моето безсилие сред мъртвите.

 

Какъв живот, какво страдание,

борба за всеки ден, за всеки миг сияние.

 

Очите ми в очите ти се вглеждат

и търсят в красотата - обаяние

и с сетни сили ме отвеждат

към звездното, безсмъртното сияние…

 

Очите ми с очите ти се срещат -

това любов ли бе или призвание…?

От вечното, безсмъртното страдание.

 

© Деница Пенкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??