Вали в очите ти - бездънни езера,
звезден дъжд от Персеиди.
Сиянието в техните недра,
е облак от прехвърчащи флуиди.
Кафяви, топли, сякаш на кошута,
блестят под кѝчури в позлата.
Подкрепят ме като се лутам
с мисълта за дните на разплата.
Без оглед колко ни остава
да сключим с времето облог.
Че под слоя пепел тлее и жарава,
за един достоен епилог
© Илия Станков All rights reserved.