Jan 19, 2024, 1:45 PM

Очите ти 

  Poetry » Love
299 1 2

Очите ти, мила, очите ти

сякаш морета далечни са, 

морета сякаш без бряг, 

а аз съм нейде изгубен,

изгубен самотен моряк. 

 

И устните, мила, и устните

сякаш са полският мак. 

Но не, те са камбаните!

Звънят, звънят думите, 

сипани нежно от тях. 

 

А сърцето ти, мила, сърцето ти,

то сякаш е каменен зид - 

спира и ласките, и милувките, 

и песните пети безспир. 

© Luciole All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??