Jun 12, 2011, 5:47 PM

Ода за Мусайбето 

  Poetry » Humour
624 0 1

Баба му - араб, дядо му - ливанец,

искаш ли да видиш медния му ланец.

В Мусайбето има мароканска жилка,

той гепи и на брат'чеда алуминиевата вилка.

Той е и четвърт сириец,

щом чуе „мед” - вади поглед на убиец.

Види ли алумин очите ей такива стават,

веднага купуват и продават.

Животът му е права крива,

от сутрин до обед само тел навива.

Всеки ден ходи на софийската гара,

оттам гепи к'вот набара.

Краде всичко - от алумин  до тенекия,

щом стане вечер викат му „медната фурия”.

Мусайбето бил гъзар,

държи черния пазар.

По цял ден по улиците скита

и за мед и алуминий пита.

Готов на всичко е за цветния метал,

дори и майка си би продал.

Мусайбето слугува на Осама бен Ладен,

виж му костюма, пак е краден.

За мед и алуминий той е гладен

и за ток и жица жаден.

На български роми бил продаден,

така от Ганайското блато изваден.

Животът му никак не е лек,

у главата му се въртят само алумин и мед.

Мусайбето е на Ардино кметът,

иска медна жица от тук до Халеевата комета.

Когато хората го видят, вдигат олелия,

щот' се занимава с черна търговия.

Мусайбето откри нова пещера в Казахстан,

там прибра и на бай Кольо медния казан.

Вчера го удари волтова дъга,

а днеска бяга от закона с бронзова глава.

На ушите няма обици, има медни панти,

а на ръцете вместо гривни – алуминиеви джанти.

Той е дясната ръка на Садам Хюсеин,

от главата до петите обкован е с алумин.

Куките го дебнат, него не го ебе,

важното е само медна жица да краде!!!

© Христо Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??