Jun 28, 2012, 4:47 PM

Ода за новия герой 

  Poetry » Humour
464 0 0

След 100 години пак героят на Алеко е на мода:

антерийката заменил с костюм,

дисагите сега се возят леко

във спортен джип, последния модел.

 

Героят наш отдавна из Европа шета -

търгува със амбиция, с размах.

И предприятията изкупува, в имоти влага, трупа.

Не се срамува от плиткия си мозъчен багаж.

 

А в Парламента той си има лоби,

че политиката е келепир,

рушвети взимат този-онзи

и ето - конкуренцията е надвил.

 

В културата - и там се бута,

с осанка царствена се движи хем,

заобиколен от дами с поп-фолк атрибути,

щастливи да възпеят луксозния харем.

 

И кой ти помни днеска за ония

"немили и недраги" будали?

Излишни сантименти - забрави!

Пийни си няколко ракии, включи си вечер БТВ...

 

И взимай пример, и учи се от Героя,

но не от този, дето беше в строя,

от новия, успелия герой.

И може би ще има и за тебе я нова лимузина,

я ритник, я пачки в брой.

© Наташа Биразова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??