Jan 10, 2014, 11:40 AM

Оглупявам ли 

  Poetry » Other
820 0 11

Оглупявам ли? Все тъй съм си горда

и кой ли дивата във мене ще опитоми.

Отдавна беснея като опожаряваща орда

и смело препускам връз нелепи мечти.

 

Отдавна спрях на мъжете да вярвам,

на приказки празни - омайни, безчет,

че дръзка стихия съм. Аз покорявам!

Ще ме имаш - но не тук и не днес...

 

Ще ме имаш, когато посееш в ума ми

два стръка надежда, че в съдния ден

ще мога да кажа: "Живях неразумно,

но пламък любовен гореше във мен".

 

Ще ме имаш, когато проникнеш в душата

и влееш във нея безбрежно море

от нежност, романтика, кротост и благост.

Тогава ще имаш и цялото мое сърце.

 

И смело ще можеш да кажеш: "Смирих я!

Покорна направих придошлата река."

Но нащрек все бъди, че няма корито,

което да ме удържи, ако стана пак зла!

© Таня Донова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??