May 31, 2023, 10:07 AM

Ограбени чувства 

  Poetry » Civilian
177 2 2

Ограбени чувства на хиляди хора!

Погубени светли мечти!

Крадецът с години не влиза в затвора,

убиецът вкъщи си спи!

 

Какво душеядство! Каква мръсотия,

в която човекът лежи!

Отвсякъде чуваш: - Виновни са тия!

Но "тия" - незнайно кои...

 

Каква демокрацийка спретнахме само - 

за нечий голям интерес!...

Опреш се за малко на чуждото рамо,

а после задълго си в стрес!

 

Невежи и грешни вървят към простора

с надежда - да има прогрес!

Но как се постига прогреса от хора

без знания, без интерес?!

 

Но жадни за власт, за имоти, палати!

И всички - да бъдат звезди!

За куп милиони, за тлъсти заплати,

за скъпи луксозни коли!

 

Щом раснем с години по чин и заслуги.

Доносника щом се цени.

Нахално щом бъркат в живота на други.

Затънали в клюки, лъжи...

 

Ограбени чувства!... На хиляди хора!

Погубени светли мечти!

Светът се побърква! За Него се моля

пред Господ!... Дано ни прости!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е, за съжаление! Поздравления за стиха!
  • Сценарият е такъв. Една шепа кукловоди дърпат конците на Света. Господ не ще помогне на този, който не смее да си помогне. А спасение дебне отвсякъде...
Random works
: ??:??