Nov 4, 2017, 6:29 PM

Ограда от лунни лъчи. 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
538 0 2

Ако докосне пак челото ми

със леденостудените си устни

на сивото презрение досадата,

 

ще мога ли отново да се скрия

зад откровенията ваши неизказани

между дъските разковани от оградата?

 

Дъски красиви, цветно боядисани,

разхлопани от слънцето и вятъра...

от майсторска ръка добре курдисани.

 

Ала защо гори като на клада

Душата ми изгнаник беден, клет?

И на поезия избива го, срамът надвил поет.

 

Ще преживея и това.

Не може да е вечно пълнолуние.

И върколаците в дупките си ще заспят.

 

Ще бъдат свобода и тишина!

И хората ще бъдат по-щастливо луди!

И Красотата пак ще властва в този свят!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, goblenka!
    Ти събуди в мен желание да си пусна Лунната соната.
  • Прекрасно! Знаеш ли, че днес изгрява супер луна? Цяла седмица! Нека героят ти се запаси с търпение!
Random works
: ??:??