Окаляна любов
В калта лежи любов недоубита
и смуче страст от пепелта,
самотна в призрачни сърца се скита
и в адското намира красота...
В съзнанието думите недоизтрити
и недописани се блъскат, нямат мир -
до вчера емайлирано покрити,
а днес наронени скали...
В нощта съм пак недоразкрита -
загърната в коктейл с мечти,
а чашата е стъклената свита
на закъснели пролетни сълзи...
В съня се връщаш недолюбен
и късаш обич от калта,
в желание си цял, и си изгубен,
а си изваян в моята душа...
© Радосвета Петрова All rights reserved.