Oct 4, 2022, 7:18 PM

Октомври 

  Poetry » Other
328 2 5

Октомври е облещен като тиква,

в която не гори фенер, а есен.

В клепачите му чакан дъжд изниква,

полял прощална лястовича песен.

 

Листата падат в шарени воали,

изящни като прима-балерини.

Луната се разтваря избледняла —

бълбукаща таблетка витамини.

 

Октомври нарисуван е с боички,

оранжево-щастлив и жълто-тъжен.

По нещо взема. И дарява всички

с едничък ден, за който си му длъжен.

 

По жиците опънати да съхнат

са летните ни влюбени усмивки —

от вкус на морска сол да си отдъхнат.

И пролетта отново да са чисти.

 

Октомври обявен е за престъпник. 

Затривал е лета, докарвал зими...

А дните му си тръгват с тихи стъпки, 

разглезени, но все неповторими.

 

2012 г. 

© Пепа Петрунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??