Oct 12, 2009, 7:03 AM

Онази жена 

  Poetry » Other
915 0 19

Как на детството в светлия купол

твоя образ духът ми опази

и премина през огън и жупел -

ти ли беше онази?

 

 

Младостта ми как друга обсеби

не разбрах, в свят изпълнен с миражи,

с много рани от обич по тебе -

ти ли беше онази?

 

 

После още жени ме владяха

с все по-силна любов на талази,

но една спря под моята стряха -

ти ли беше онази?

 

 

И когато нощта на палача

пред небесния съд ме изправи,

моя гроб тази дето оплаче -

тя ще бъде онази!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??