Жената е Кралица,
но може да бъде и уличница,
а понякога и... двете едновременно...
*****
Защо така е? Ясно е - живот -
и всеки нишата си търси и намира.
Да оцелее за един е спорт,
за друг е път без изход... и умира...
Но има ли мъжът дълбочина
на мислите си, за да разбере Жената?
Да, мъж съм аз, и нямам тук вина,
та питам се - на мене, колко е дълбочината?...
Обичам я, Жената, Съвършената,
която виждам в образа любим.
Но също знам, че в на реала Сцената
Жените крият си лицата с грим.
Във Майките ни пак Жена се крие,
тъй както в изгорените на кладите.
Жената е способна да убие,
но раждат ни за да ни има Майките.
Богини са, но също са и демони
Жените, както има нощ и ден.
Цветя са... и надгробни камъни...
но този свят със тях е съвършен!
И не случайно Свободата, Вярата, Надеждата,
все кръстени са с Женски имена.
А най-високо Тя е, най-безценната,
най-истинската във живота... Любовта!...
И пак ме спира слепотата мъжка -
Вселените анализ не признават!
Тъгата тук ме удря с яка пръчка
и Завистта, Омразата... ме наблюдават...
И те Жени са - между всички, аз -
къде попаднах с тази сложна Тема?
Молете се за мене в този час,
потъвам, губя се... сред Женската Вселена...
И ми говори всяка срещната Звезда
със глас ту Ласка, ту изпълнен с Злоба.
И сещам се, че всяка е Жена,
добре поне, че в мъжки род... е гробът...
21.11.2020.
Георги Каменов
Вдъхновено от някои от коментарите намиращи се в полето под стихотворението ми "Пазар за елитни кучки".
Благодаря на техните автори от сърце за него.
© Георги Каменов All rights reserved.
Аз самия знам, че съм се плъзнал само по ръбчето й, но пък с голямо удоволствие написах този стих. Бе си предизвикателство!
И тук е отново моментът да благодаря на хората, които ми дадоха стимул за този стих. Благодаря и на теб, Ничка, удоволствие е винаги, когато се изкажеш под моя творба.