на Беатриче,с обич
Ако ти си Беатриче,аз не съм Алигиери.
Вековете ме обичат!Нямам тези маниери
да се обяснявам в обич.Трудно ти е,зная-
чувствата в очите бликат и са нежна омая...
Ако любовта е скъпа:носи името мълчание.
Всяка твоя стъпка е мое тихо страдание.
А сърцето търси стари срещи!И по навик
сънува рая!Дяволите там са живи,здрави...
© Стойчо Станев All rights reserved.