Jan 27, 2015, 8:03 PM

Опитах като тебе... 

  Poetry » Love
446 0 0

ОПИТАХ КАТО ТЕБЕ...

 

Надежда Павлова /Перличка/

 

Когато се стараеш аз да страдам,

дали ти се харесва? И защо?

Нали най-близки бяхме двама?

Нали деляхме радост и тегло?

 

Опитах като тебе лицемерно,

но мен на два пъти ме заболя.

От първия - горчиво ме погледна, 

от втория - че бях без капка жал...

 

Обидна завист вече те владее,

а мислите ми гният от "Защо?"...

Но в тебе злоба, вместо кръв се лее,

и любовта ми е за теб затвор...

 

 Ти страдаш, аз до тебе също.

Не сме онези, дето сме били -

приятели най-близки и насъщни...

Било е... Беше... Вече сме сами...

 

Светът ми преобърна се. И паднах.

Вселената ми стана сякаш враг.

Опитах лицемерно като тебе...

Но два пъти пострадах... Само аз...

 

26.01.2015

 
 
 

© Надежда Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??