Jan 10, 2010, 4:09 PM

Опитах се дори да те обичам 

  Poetry » Other
1261 0 30


... изгубвах си по малко от съня

от изгреви и залези небесни,

в очакване на пълната Луна

и воя на вълчавите надежди...

..........................................

 

Какво ли не опитах в този свят...

Опитах се дори да те намразя,

но писано е с теб да сме до гроб,

а мислите ми с вълците витаят.

 

Опитах да не гледам настрани.

Сама нощта в зениците се вмъкваше.

По-черна беше даже от преди,

когато с лицемерие прегръщаше.

 

Плетеше мрежи старата Луна

и вярвах ù, че празник е неделята,

и уж ме канеше на своята софра,

а... бавно ми изгаряше одеждата.

 

Опитах всичко в тоз' объркан свят...

Опитах се дори да те обичам.

Съдба ли беше или просто крах?!

... със теб, Живот,

към дъното се стичам.

 


 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??