Mar 4, 2011, 7:37 PM

Опиянение 

  Poetry
1331 0 28

Опиянение

 

Хоризонта подклажда слънчеви клади.

Влюбен делник оттича узрял.

В еликсири езически пее залез балади,

а нощта е - примамлив граал!

 

Две сърца се докосват, властна стихия

разлюлява със звън тишината.

По телата ни с пръсти от светла магия,

бликнал огън, рисува Луната.

 

Във очите кипящи звездите се срещат,

по косите ни нощно прелитат.

Запленени сълзите свенливост усещат

и дантели, щастливи изплитат.

 

Два свещени бокала, орхидеено бяла

ни изпълва любовна молитва.

Възкресената жажда отпива възхвала,

разцелувана в устните литва.

 

Към Луната двулика, с тела обладани,

в изтъкана от грях пелерина,

извисяват ни приливно чувства пияни,

аромати… по-страстни от вино!

 

 

06.02.2011

 

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??