Вече близо - шест години
опрощавам грехове:
на момета… на бамбини
и на кифли - врагове:
Ето - снощи във квартала
срещнах бившата жена.
И след кратка - ала-бала,
най-коректно пожелах
да поседнем в нас интимно
без престрелки и лъжи.
С литър Джони - легитимно
грешките да си простим.
Без да ползва - неприязън,
бившата ми каза: - Не!
Не тая към теб… омраза,
но си вече демоде!
Я се виж, на к’во приличаш,
нямаш никакъв фасон!
Бягай лелки да обичаш
в някой старчески пансион!
Как ще легна аз до тебе,
с тези клепнали уши!
Няма ли за тебе - гребен!
Виж си белите коси!
И с пари да ми посегнеш,
нямам никакъв мерак!
По-добре - иди да легнеш
под подуянския влак!
Дълго бившата ми близка
неприлично ме руга!
Спря се и на мойта ризка
със протритата яка!
Аз преглъщах мълчаливо,
куп обиди изтърпях.
Много дълго - търпеливо
гледах умно и мълчах!
Но един момент ми писна
да ме мисли за бунак.
И - с усмивка я натиснах
по мазолестия крак:
Креснах й - че е качила
не едно, а пет кила!
Че с грима си не е скрила
старческите си петна!
Изредих й - куп дефекти
сред зелените очи!
Че съвсем не са перфектни,
правените й гърди!
Споменах дори - че вече
ми прилича на бабе!
Пък аз искам - тази вечер
да си легна до моме!
Много бързо се разбрахме
със предишната жена.
И на скорост се добрахме
до дивана у дома.
А във нас я черпих сладко:
резнах й парче парфе,
гушнах я за много кратко,
пуснах й едно кафе,
и след чисто нова клюка
за съседката добра,
и посочих - с много мъка
външната врата с ръка.
Ей така… аз опрощавам
всекидневно грехове!
С к’вото имам, угощавам
всички мои врагове!
Който иска - да опита
от чудесното парфе,
ще го черпя - до насита
с най-голямото парче!
Юри
Йовев
Декември
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Докато не станем близки
с тях ще пием само уиски!
След това без капка свян
ще преминем на айрян!