Dec 2, 2010, 11:50 PM

Опростено просветление... 

  Poetry » Other
559 0 2

Поне за миг се вгледай в цялото!
За миг поне спри мислите прогнили!
Веднъж поне подкарай ралото!
Поне веднъж земята да засвири!
А музиката – тя отдавна чака,
да бъде твоя, само твоя...
За нея си дворец,  а не барака...
Не бързай, просто следвай си завоя!
И щом не спрял си да вървиш,
не се оплаквай!
Туй значи, че товарът ти носим е.
Не пожелавай, нищо не очаквай!
Дори наум не го зови по име!
Едва малцина би затрогнал,
от тях един ще чуе със сърцето...
Как лесно сам си си помогнал,
събудил в себе си детето...

© Ботьо Петков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??