Тепърва трудности започват,
тепърва тръни ще бодат,
но ти напред върви нарочно
макар, че раните кървят!
Лети със гордата осанка
на ястреб силен и красив.
Несгодите потулвай в сянка
и следвай пътя си трънлив!
Назад недей да се обръщаш,
не гледай в чужди кръгозор!
При подлеци не се завръщай,
не следвай техния позор!
На колене пред никого не падай,
достойнството духа крепи!
Глава ти никому не скланяй,
дори да бъдеш в беди !
© Сафия Сандерс All rights reserved.
Без да налагам, считам, че за да не се губи римата, последният куплет би звучал по-добре така :
На колене ................,
достоинство духа ти ще крепи !
Глава ти никому ..........,
дори да бъдеш ВЪВ беди !
Поздравление ...