В трудностите има светлина.
Трябва само ясно да я видим,
да забравим всякаква вина,
всички грешки, злоби и обиди.
Всичките проблеми са ни мост.
В себе си по него да се върнем.
Да си бъдем брат, баща и гост.
В сила слабостта си да превърнем.
Ако болка спряла е до нас,
ако само черно е в деня ни,
в този безутешен, страшен час
трябва залък вяра. Да нахраним
всички лоши демони с добро.
От тъгата да си вържем люлка.
И ще легне мракът на ребро.
В шепите ни ще изгрей светулка.
© Нина Чилиянска All rights reserved.