Да си сменя името, фамилията,
града или… направо тази планета,
щом съм си искал моето минало…
на нещастните не се дават съвети!…
Колкото аз днес се себеобичам,
ти толкова мразен няма да бъдеш,
колкото слаб аз днес се виждам,
ти толкова силен никога няма да бъдеш!
И добре че е чуждото щастие –
то събира ме някак и заздравява
и макар че сърцето ми цяло на части е –
тоя грозен и крив свят… по-хубав става.
Йордан Гергов
© Йордан Гергов All rights reserved.