Jan 21, 2012, 5:47 AM  

Орис на жена 

  Poetry
1104 1 5

 

Да си жена означава да раждаш пролетта на света,

сърцето си безвъзмездно на другите да раздаваш,

от светлото в себе си  темели слънчеви да градиш,

като Икар  към мечтите си  дръзко да летиш,

да обичаш  необичана, да простиш  непростимото,

да се усмихваш  дори тогава, когато много те боли,

да си  влюбена в живота дори и тогава, когато горчи,

да съхраниш човешкото в теб  в най- облачните дни.

Да си жена означава да си като седемцветната дъга,

вълшебно да прераждаш небето след дъжда,

да рисуваш усмивки, да пропъждаш всяка тъга,

да лекуваш  раните с нежност, топлина, доброта,

в слепи дни да бъдеш Вяра, Надежда и Любов,

да си Човек с главно „Ч” – изконен красив зов,

да пазиш винаги очите си от криво огледало,

да втъчеш своя нишка във вселенското одеяло.

Да си жена означава сама да ставаш, щом падаш,

на омразата и лъжата ножа никога да не даваш,

да не плащаш данък на светската лъскава  суета,

дори на врага си  да подадеш чиста и вярна ръка,

да не ти се свиди хляба  с гладния да споделиш,

пълната чаша  с жадния братски  да разделиш,

за счупените мечти  небето никога  да не виниш

и от нулата пак напред смело да продължиш.

Да си жена означава да си бяла магия неустоима,

да надживяваш всяко зло със сила непобедима,

в сърцето ти  искрена обич за  всички да има,

да си и себе си, и майка , и съпруга,и любима,

с  воля стоманена и красив устрем на Жар-птица,

да сбъднеш орисията само на  добрата жрица,

да бъдеш като Феникс, винаги да оцеляваш,

от мрака черен бяла светлина да сътворяваш.

 

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Таня!
    Поздрав и от мен за теб!
  • Поздрав!
  • Поздрав!
  • Благодаря, Нина!
    ...........................................
    Нямам право на два последователни коментара,
    затова на Стеси отговарям тук.

    Стеси, изобщо не ме интересуват финансовите
    въпроси на сайта, интересува ме защо коментарите,
    под стиха ми "Орис на жена", са изтрити???
  • Ок, да речем, че получават заплати. От къде идват тези пари? Защото този авторски плюс носи максимум 400 лева на сайта годишно и те отиват по разноските му. Не са непрекъснато тук редакторите. Имат си истинска работа, от която да получават пари. Ето защо понякога и цял ден се налага да чакаш за да бъде качено произведението ти.
Random works
: ??:??