Откупена във вяра от дедите,
докосната от Божия любов...
от блясъка от Теб, в звездите,
ориса ме и Твоят Дух с любов...
Ориса ме и светъл лъч ми даде,
на чистата и пламенна любов,
ех, какво сърце... за всички даде
в гърдите с вяра и порив нов!
И за поклон пред Тебе коленича,
зов... всички Ти край мене просветли
и бисерна мъдрост днес за всеки,
с Кръста ни свят... душите пак води!
© Елена Калчева All rights reserved.