Jul 3, 2012, 5:26 PM

Осъзнаване 

  Poetry » Phylosophy
460 0 7

 

Аз цял живот щурмувам върховете –

в един съм стъпил, друг ме позове,

а трети по е близък с боговете,

четвърти – под самите им нозе.

 

Едно разбрах: живот един не стига

да покоряваш шеметната вис,

а той е тук, в разлистената книга

и в равната земя, в дърво и лист.

 

Не родословно – истинско и живо! – 

над мене хвърля сянката листо,

над лятото, което си отива

и тази есен ще окапе то.

 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??