Nov 8, 2014, 6:33 PM

От другият ъгъл 

  Poetry » Phylosophy
375 0 1

В падения и слава

животът се оттича

под стряхата голяма,

забързан или сричан.

 

И колкото сме взели

дали сме дали вече

или дължиме цели

по пътя си далечен?

 

Какво ли ще му трябва

човек, като си тръгва? –

Една свещица грабва,

една камбана дрънва

 

за да узнае всеки

в заблудите си лъган:

живот тече во веки

по свой закон и ъгъл.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И колкото сме взели
    дали сме дали вече
    или дължиме цели
    по пътя си далечен?
Random works
: ??:??