Mar 22, 2013, 9:45 PM

От другото небе 

  Poetry » Phylosophy
520 0 3

От другото небе

 

От другото небе не слизат пътьом!

Не идват дъждове да утешат

човека в тъжната му смъртност.

От другото небе кивот не търсят

и боговете рано ги възкръсват  –

едва на тридесет и три!

Там дяволите са досущ хипари -

деца отглеждат с нежни хубавици,

обичат се из сламени колиби до припадък

и любовта им сякаш по е свята,

защото е веднъж на сто години!

Комините гърмят от кестени,

по плочниците ги събират ягуари.

Секундите - протяжни като патриарси,

се вливат във водите вечност. Да няма думи –

погледите насърчават и греят по лицата

изгреви –  тогава стават марангозови лозите...

реката влачи дървосекачи и големи ладии...

на бреговете мият се пророци в сари –

те пият радостно

и вярват,

че няма край,

ще бъде винаги...

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??