Jan 5, 2011, 7:15 PM

От хиляда цигари насам 

  Poetry
833 0 13

От хиляда цигари насам

пъплят в мен непокълнали мисли,

аз душа ги във облак, без свян,

че не знам накъде ще избистрят.

 

Току виж непокорно зрънце

избуи в маранята отровна

и с едва понаболо гласче

викне името, дето не помня.

 

Току виж нарисувало с пръст

по сърцето ми образ бездомен,

току виж, че надигнал е ръст

незараснал със времето спомен.

 

От хиляда цигари заря

по-добре в пепелника да тлее,

вместо пак да се уча сега

как без-теб-но със теб да живея.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??