Jun 12, 2012, 10:20 AM

Отговор 

  Poetry » Other
1543 0 10

„Отговорът с вятъра се носи.”

Боб Дилън

 

Звучи като присъда всеки стих.

Защо, творецо, гледаш изпод вежди.

Защо превръщаш листа бял в тепих

и тръшкаш там и вяра, и надежда.

Фантазията ражда ад след ад:

един живот, а толкоз много смърти,

кръжи злокобна мисъл – лешояд -

със яден грак простора рехав кърти.

Вън лятото кипи – горещ етюд,

откъснат лист от скицника на Бога,

а ти трепериш от измислен студ.

И плаши те луната виторога,

понеже ти прилича на един

от твоите незададени въпроси...

Спокойно, хоризонтът пак е син,

а отговорът с вятъра се носи.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6e7TgmzmW2o

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??