Не ми говорѝ –
не желая да слушам.
До мен не бъдѝ –
дойде ми до гуша.
Убит от лъжи –
предавам живота.
Коварни очи –
за мене говорят.
Ще гоня сърцето,
дори ще се сбия.
Дали сред небето,
любов ще открия?
Намирам те смела,
жена на звездите.
С очи на орели –
дете на мечтите,
но вече различна…
Наричаш ме спомен?
Животът не тича…
И спирам да гоня…
© Димитър Драганов All rights reserved.