Dec 18, 2008, 10:03 PM

Откровение (послучай 5-годишния юбилей) 

  Poetry » Other
621 0 0


Аз крача по пътя си стръмен
с приятели близки до мен.
И поглед далечен отправил -
уверен към светлия ден.

В ръце си разпалена нося
последната ярка звезда,
изгряла в надежди пресветли
над вечната мрачна тъма.

Протягам напреде до болка
изтръпнали, силни ръце
и трепне изгарящо в мрака
нещастното мое сърце...

И свидна мечтата омайна
от пурпур сред блясък - в лъчи,
заглъхнала нейде незнайна
изгрява над мъртвите сиви мъгли...


Стихотворението е моят поздрав до всички откровенци с пожелания за приятно прекарване на празниците и за нови творчески срещи по страниците на сайта "ОТКРОВЕНИЯ".
Христо Оджаков

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??