Aug 29, 2015, 6:23 PM

Откровения 

  Poetry » Other
225 0 0

Като спомен от стъпки по плажа,

като вихър от есенни листи

преминава тук верната стража –

вечни спътници – нашите мисли.

 

Като пенна вълна и прохлада,

като яхти с платната издути

низ от мидички – пазим награда,

тях не можеш от щанд да си купиш.

 

Като стожер на слънчев часовник,

като сянка – пълзи битието,

преживяното да ни напомнят

кръстопътите на ветровете.

 

Като полъх на птиците в полет,

като бръм на стрела ядовита

преминава животът ни – спомен

през стиха ни, без промисъл скрита.

 

За да видим през редките пръсти

колко пясъчно дните изтичат

и когато с тритé се прекръстим

пред олтара, да кажем: „Обичам!”

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??