Dec 9, 2011, 9:31 AM

Относително 

  Poetry
456 0 0

Ако решиш да дириш корени на злото

сред мрачните дъбрави на душата си,

която уж познавал си до вчера.

Ще си преборил същото до някъде...

Не подир твойта тленна смелост,

а подир твойта съвест крехка!

 

Защото е тъй трудно да признаеш

дори пред себе си единствено.

Но ако престрашиш се само,

ще видиш бъдеще сред свойто минало!

 

Тогава ти ще имаш пак насоката,

макар все още силно непонятна.

Но непонятността не ще е дирята порочна.

Нито пък твоята несигурност ще е терзание.

 

Тогава всяка изтерзана умисъл

ще да премине в новото прозрение.

Тогава ще замреш от удивление,

когато сам изпиташ съжалението,

щом зърнеш кльощавото тяло

на пошлата човешка мерзост!

© Просто Някой All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??