Sep 13, 2009, 4:34 PM

Отпуснати ръце е този дъжд 

  Poetry » Love
1586 0 25

Отпуснати ръце е този дъжд...
...
така безжизнен, монотонен, вял,
той размотава нишки сива жал
и вече дни вали един и същ.

Натрапен чужденец е този дъжд,
потропва по стъклата непрестанно,
пристигнал късно или твърде рано,
обречен да е вечно неприсъщ.

Печален по учебник, сипкав дъжд,
до кости се просмуква във неделята,
листата апликира по алеите,
зазижда силует на зимен мъж.

Отчаян плач по някой - този дъжд.

© Дора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??