Jan 17, 2010, 10:33 AM

Отрова 

  Poetry
532 0 6

Отрова

 

Днес безцеремонно се намерих

в ребуси разнищено доверие!

Ограбена, объркана треперех,

от минало сломена и безверие!

 

Ръцете си подадени ще върна,

по думите си капки кръв откривам.

Саката съм! И как ли ще прегърна

мизерните трохи надежда жива?

 

Оставам тук безверна и безръка.

И много грешна, вярвам, че била съм –

щом трябва да износя всяка мъка,

изпила кладенци вина в съня си!

 

Да бъда смела, трудно е – не мога,

че сили нямам, даже да си тръгна!

Сърцето ми е буца кръв, олово –

и нищо вече няма да го върне!

 

 

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??