Отровите, в терапевтични дози, лекуват.
Но излишъкът от лекарства -
убива.
Пуснах те,
преди да те хвана.
Преди да се доближим,
отдалечих те
предпазвах се,
унищожавайки те
системно
без вина
с вина си
намрази ме
така силно, толкова сладко,
за да стоим
далеч
от зависимостта
болест е
най-пагубната
убива
духа
погубва
съзнанието
Но аз знам лек -
взимах в малки дози
от теб
всеки ден
отровата ти
противоотрова ми е
Разликата
е мярата.
За зависимостта
лекарство
зависимостта е.
Независима съм.
© Силвена Паскова All rights reserved.