Mar 10, 2009, 11:05 PM

Отшелник 

  Poetry » White poetry
1123 0 0

              Отшелник

 

Един отшелник плакал.

Сълзите му отронени в нощта

покълнали завинаги

в недрата на земята.

 

Той търсел Бог във тишина,

открил той вечната тъма.

 

Един отшелник скрил от Бога

за своята тъга

и там във самотата

разкрил му Бог истина една.

 

"Любов и болка са сестрици

на вечната изгаряща душа"

 

 

"Добре бе, Боже - казал

той във тишината -

Къде е моят дом

и искрена тъга?"

 

"Там, в бездната в безкрая,

където свършва раят

и почва непрогледната тъма."

 

Един отшелник плакал.

За Бог, за рай и светлина.

Но нямало там вдън гората

и феята да съди за смъртта.

 

 

 

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??