Dec 15, 2009, 12:24 PM

Оттатък 

  Poetry
352 0 3

ОТТАТЪК


Така и на намразих никой силно...
Раздавах се из този грешен свят...
С приятели делих и хляб, и вино.
И от това се чувствах тъй богат!
Така и не можах да проумея
кому съм пречил, на кого вредя...
Защо обичах, за да ми се смеят...
Защо раздавах, за да ме крадат...
Така и не разбрах кому съм нужен...
И кой е истинският идеал...
Защо и на кого с години служих...
И на децата си – какво съм дал...
Остана в мене само мойта вяра,
че някога и аз ще съм щастлив...
Но не сред тази низост и поквара,
а чак когато
няма да съм жив...


1996

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??