May 11, 2008, 8:47 AM

Отвъдна объркация... 

  Poetry
768 0 13
Бели дяволи с черни одежди,
черни ангели с бели мечти...
И в отвъдното няма надежда...
Има Ад и във Рая дори...

От светци е почернен просторът,
а звезди сатанински блестят...
Радостта също има умора,
а омразата има си цвят...

От рога по земята белее,
ореоли до болка бодат...
Опашатите ангели пеят,
а с криле Луцифери летят...

И объркан в отвъдното Господ
върху хората също греши.
Добротата наказва със ропот,
а пред лошото просто мълчи...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??