Jan 28, 2023, 10:33 AM

Овехтели са цветята 

  Poetry
226 0 1

Вървим към смъртта - нито стъпка назад;
крачещи бодро към земи неизвестни.
Животът пред нас скъсява се час по час.
И все по-широко отварят се тъмните бездни.

 

тъжна песен пее се тихо на глас
чуеш ли я - жално да ти стане;
ситуации житейски държат ни в захлас
и докато се усетим - вече време е!

 

Да потеглим към следващото си начало
тялото мъртво, остава под земята.
В безтегловна свобода дълбоко заспало;
а отгоре - овехтели са цветята.

 


 

 


 

© Котка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много мрачно. Обаче ми хареса.
Random works
: ??:??