Aug 3, 2015, 12:09 AM

Овладяване на огъня 

  Poetry » Phylosophy
585 0 19

Страхувам се от кладата във себе си,
от огнените пламъци бумтящи,
от мислите завихрено обсебени
танцуващи по въглени кървящи.

Страхувам се от реплики изпуснати,
но също и от думи премълчани
заседнали в гърдите, дълго пазени,
изригват... смъртоносни са вулкани.

А лавата, стихия неподвластна,
помита цветовете на красивото,
умират светлинките там, угасват.
Превръщат се във пепел. Става сиво.

И в тези пепелища с мъртви погледи,
как Феникса затрупан да изровя?!
Възкръсне ли отново и политне ли,
търпение от него ще измоля,

със мъдрост да владея този огън
 с бушуващите пламъци, словата,
та не пожарища да пали омагьосан,
а кротичко да сгрява в теб душата.


© Таня Мезева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??