Apr 25, 2020, 10:25 AM

Пак човек 

  Poetry » Phylosophy
620 0 0

ПАК ЧОВЕК

 

Какво е човека?

Очи, сърце, душа

Обвързани в една вселена

Безкрайна, безметежна, нежна

Не можеща да спре страха

Че някой ден ще спре въртежа

На плътната материя и пак

Ще се превърне в безметежна

Енергия от числа и прах.

Ще се въздигне от калта

Ще стане пак отново Аз

И ще се влее отново в без края

Където ще направи си разбора

За бъдещето си в рая.

……………………

След миг безвремието ще напомни

Че имаш още много да се учиш

Че всички гяволъци от преди

Ще трябва да изчистиш ти

И пак отново ще се превърнеш в човек

Обличайки си материално си тяло

Ще изплачеш шумно и поемеш

Задача подарена от Всемира

И ето пак си тук, отново, сам

Едно сърце, очи, душа.

 

Пак човек!

© Hristo Hristov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??