Nov 18, 2020, 11:12 PM

Пак с мигрена? 

  Poetry » Humour
479 0 0

С пореден пристъп на мигрена

в неделя късно вечерта

последва също силна хрема

не мога аз да спя

Свит в ъгъла се крия

ооо как боли глава

като умряло куче вия

със пресъхнала уста

Няма как,

ще трябва помощ да потърся

при някой си знахар

от болките да се отърся

за тях ще ми е нужен цяр

Ало, чук, чук, човече

отвори ти таз врата

устата ми пелтечи

не ме държат крака

Ооу, моля заповядай

във моя кабинет

направо ти на стола сядай

но първо дай билет

билет от болничната каса

 платени вноски занапред

че виждаш как я втаса

от болки целия обзет.

Но ти недей се плаши

от туй  дърво дебело

забърквам първо с него каши 

и после удрям смело.

Главата болна ти раздрусай

със методичен удар на дърво

напръскай със вода от ручей

шамар цапни в чело

Олееле на мен ми нищо няма

ти болен лекар темерут

аз чувствам лекота голяма

но съм от бой подут

Но моля те, недей се притеснява 

по здравна каса вече се плати

мигрената веднага отминава

когато бой те връхлети

Сега щастлив и без мигрена

едвам, едвам  набит се влача

носа запушен с тежка хрема

поредна лекарска задача

Очаквай тежка операция

със сол, сатър и кофа сяра

от лекар с немска апробация

умело хремата със скалпел да изкара

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??